* АГЕНТ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИЗМУ - БАРМЕН *


Професія "Агент з організації туризму"

Багато людей звертаються до туристичних агентств, щоб поцікавитися про умови організації тієї чи іншої мандрівки, але інтерес з боку потенційного клієнта далеко не завжди задовольняється простим придбанням туристичної путівки. Основне ж завдання агента з організації туризму полягає у "збудженні", формуванні у потенційного клієнта бажання купити туристичну путівку без застосування при цьому безпосереднього тиску. Для досягнення бажаного результату туристичному агенту замало просто виконувати роль пасивної фігури, яка лише презентує товар, йому доводиться аргументовано переконувати клієнта у доцільності придбання туристичної путівки.

Чи знаємо ми свій рідний край? У географічному просторі від Дністра до Карпат є гори, альпійські луки, ліси, степи, каньйони, і справжнє море, і цілющі джерела - еліксири здоров'я, і гідні світового визнання архітектурні пам'ятки.

Професія "Агент з організації туризму" розкриває двері в захопливий світ нескінченних свят і фантастичної природи, морських красот і екстремального відпочинку, містичних племен і заморських див, соборів і монастирів, гір та степу.

Обирайте професію "Агент з організації туризму" ЧВКУ КНТЕУ! Здобуваючи дану професію, ви пройдете незвіданими досі гірськими шляхами, осягнете таємничу культуру етнічних груп Карпат і отримаєте насолоду від дивовижних красот світу.


Професія "Бармен"

Професія "Бармен" зародилася у Сполучених Штатах Америки в часи "золотої лихоманки". Тоді в торгових точках продавалося відразу все. Господарі, щоб збільшити товарообіг, стали тут же пропонувати і випивку. Згодом приміщення магазину було перегороджено бар'єром, щоб розділити "торгову зону" і "місце для відпочинку", яке стало називатися баром. Тоді ж з'явилися і перші бармени. Коктейлі в їх сучасному вигляді походять також із США. У 1862 році вийшла "Bartender's Guide" - перша книга, що містила відомості про напої, рецептуру коктейлів і професійний кодекс бармена. Її автор - Джеррі Томас, сам багато років працював за барною стійкою.

Бармен повинен добре знати правила подачі напоїв, використовувати барні аксесуари та інструменти. Відмінно знати пропорції та варіанти приготування класичних, а також фірмових коктейлів бару. Обов'язковим є знання асортименту та характеристики напоїв, вміння здійснювати закупку, вести переговори з постачальниками, складати карту бару.

Робота бармена включає розташування на полицях пляшок та аксесуарів, суворе дозування напоїв, контроль за підлеглими та за обладнанням. Бармен перевіряє запаси посуду, слідкує за відкриттям та закриттям приміщення, проводить інвентаризацію.

Бармен - спеціаліст із приготування і сервірування змішаних напоїв. Це людина, яка працює в барі. Вона вітає, інформує, дає поради своїм гостям, приймає та виконує їх замовлення. Два принципових стимули мотивують поведінку бармена: рентабельність бару та задовільне виконання вимог гостей. Бармен слідкує за тим, щоб напої відповідали смаку гостя, були виготовлені та подані у стилі закладу, відповідали правилам гігієни та безпеки праці.