* КОНДИТЕР *


Професія "Кондитер"

Однією з найпривабливіших у харчовій промисловості є професія "Кондитер". Кондитер - це той чарівник, який створює казку, з-під його рук виходять справжні витвори мистецтва, від яких часто перехоплює дух! Скільки буде існувати харчова промисловість, стільки ж буде бажання людини скуштувати щось не тільки смачне, а й красиве.

Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів за заданою рецептурою, випікає і прикрашає продукцію. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти.

Це складна професія, яка потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь, передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою автоматичних приладів та устаткування. Професія кондитера - широка та змістовна, праця - кропітка і важка, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку.

Працювати кондитером може не кожний. Ця професія вимагає від працівника певних індивідуально-психологічних якостей. Кондитер повинен добре ліпити, малювати, мати розвинену творчу уяву. Крім цього, кондитер зобов'язаний знати терміни та умови зберігання інгредієнтів та готових продуктів