Головна » 2018 » Листопад » 28 » А ви б так хотіли?
15:10
А ви б так хотіли?
Як виявилося, учні першого курсу групи КнК9-18 (кондитер, кухар) Чернівецького вищого комерційного училища КНТЕУ уже точно знають, що їм потрібно для формування і вдосконалення навичок професійної майстерності. І це не тільки вміння замісити тісто, приготувати крем і створити неперевершений виріб кондитерського мистецтва.

Однією із складових є знання англійської мови за професійним спрямуванням. На заняттях із викладачем, к.п.н., доц. В.А.Мартинюк, учні вивчали професійну термінологію, опановували ази кондитерських технологій (проте тільки теоретично) ще й англійською мовою. По закінченню дуже короткого навчального курсу у групи з'явилася ідея втілити набуті знання у життя. Начитавшись англомовних рецептів різних видів здобного тіста, під високопрофесійним керівництвом куратора Г.М.Корбут та майстра Н.М.Швець було вирішено опанувати мистецтво випікання сконзів.

Готували і вдома (індивідуально), і у лабораторії (групою). Технологічні карти були англомовні, практики виготовлення не було ніякої, але завзяття та ентузіазм "зашкалювали". Вироби-сконзи принесли на заняття англійської мови. Порівняли - в усіх по-різному! Почалося обговорення.

Усі учні, отримавши досвід випікання сконзів, розповідали про традиції британського кондитерства, визначали наосліп інгредієнти, коментували відеоряди з порадами відомих британських кухарів, виставляли правильну послідовність операцій приготування сконзів, добирали для них начинки та креми. І усе це - англійською мовою!

Звичайно, найцікавішим моментом заняття було експертне оцінювання смакових якостей виробів. Головою авторитетного журі була Л.Л.Трубчинська - перший заступник - заступник директора з навчально-виробничої роботи ЧВКУ КНТЕУ. Хто переміг? Бажання продовжувати вивчати англійську мову за професійним спрямуванням! Practice makes perfect!

 

Фото:

 

Переглядів: 46 | Додав: vshadm1005 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0