Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Фестиваль кулінарного та кондитерського мистецтва "Буковинська гостинність"
08:05
Фестиваль кулінарного та кондитерського мистецтва "Буковинська гостинність"
Світова спільнота щороку 20 жовтня відзначає Міжнародний день кухаря. З метою популяризації професії кухаря та кондитера, відродження народних традицій національної кулінарії, підвищення іміджу професій, відповідно до плану роботи на 2017-2018 навчальний рік 19 жовтня 2017 року в Чернівецькому вищому комерційному училищі Київського національного торговельно-економічного університету відбулося святкове дійство, присвячене Міжнародному дню кухаря - Фестиваль кулінарного та кондитерського мистецтва "Буковинська гостинність".

Під час заходу гостям Фестивалю учні Училища презентували професії "Кухар" та "Кондитер", виставки страв етнічної буковинської кухні, кодитерських виробів, страв з овочів, а також представили майстер-класи "Молекулярна кухня", "Бармен-шоу", тематичний стіл "Дари буковинської осені", велику кількість різноманітних традиційних страв з овочів, приготовлених за власними рецептами, а саме: "Торбинка пастуха", "Буковинська курочка", "Стейк з вишневим соусом", "Свинні реберця", "Биточки по-козацьки", "Буковинський аспект", "Рулет курячий з яйцем під соусом", "Равлик з свинини", "Рулет Ріо", "Рулет пікантний", "Курячий рулет з чорносливом", "Медальон з полуничним соусом", "Шашлики з овочами гриль", "Південний берег", "Куряче філе під фруктовим соусом", "Курячий мусс з авокадом та гарбузовим пюре", "Косичка м'ясна", "Фрінтура по-буковинськи". Гості Фестивалю мали змогу скуштувати деруни з різноманітними начинками, серед яких особливо смакували з гарбузовою, буряковою, грибною, м'ясною, моркв'яною та шпинатною начинками.

Кондитери також гідно представили себе. Їх тематичні столи були об'єднані назвою "Королева Осінь". Особливу увагу гостей Фестивалю привернули вироби з мастики, а саме: "Симфонія осені", "Осінь на городі", "Мишка-господиня", "Танцювала осінь вальс Бостон", "Білочка-трудівниця", "Лісова казка", "Хеловін", "Горобина", "Казка про двох гномів", "Принцеса", "Небесний споглядач". Дітям сподобалися тістечка "Їжачок", "Гарбузик", "Золота осінь", "Жовтень" та корзиночки "Осіннє асорті", "Гарбузова радість".

Метою проведення Фестивалю кулінарного та кондитерського мистецтва "Буковинська гостинність" було не лише відзначення Міжнародного дня кухаря, а й надання можливості скуштувати страви з овочів всім охочим та отримати заряд позитивних емоцій, презентувати історію української кухні, зокрема буковинської та технологію приготування страв національної кухні.

На завершення ведучі Фестивалю кулінарного та кондитерського мистецтва "Буковинська гостинність" оголосили магічний рецепт для приготування будь-якої страви: кілька крапель гарного настрою змішайте з теплою, затишною атмосферою; розігрійте теплом душевного вогнища та додавайте, розмішуючи заздалегідь підготовлені теплі слова та побажання щастя; за смаком додайте веселий та щирий сміх. Подавати разом з очікуванням дива. Адже кожна страва - це диво! Зі святом!

 

Фото:

 

Переглядів: 50 | Додав: vshadm1005 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0