Головна » 2018 » Березень » 19 » FUTURISTIC FOOD - ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
09:04
FUTURISTIC FOOD - ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
У ЧВКУ КНТЕУ групи ТТ вважаються елітними, адже Технік-Технолог харчової промисловості - це висококваліфікований фахівець у галузі ресторанного господарства, який здатний проявляти максимум фантазії, творчості та нестандартного мислення для відкриття нових горизонтів у кулінарії. Викладачі вважають, що викладати для студентів-технологів цікаво і відповідально. Тому один з уроків англійської мови у групі ТТ-17 (викладач - к.п.н, доц. Мартинюк В.А.) було проведено у формі Усного журналу на тему "Futuristic food - погляд у майбутнє".

На занятті студенти та гості, викладачі спецдисциплін, говорили про те, що світ прогресує - нічого не стоїть на місці. І це стосується не тільки роботів, нових апаратів, машин, а ще й їжі. Згідно з даними ООН, у 2050 році населеність нашої планети зросте до 9,6 млрд. людей. Тому вчені починають створювати нові цікаві харчові замінники, які зможуть підтримувати наше здорове функціонування. До прикладу, м'ясна промисловість переміщується з ферм до лабораторії. Це екологічно, вигідно і, нарешті, більш етично. Студенти зацікавлено аналізували тематичні Інтернет-ресурси і обговорювали доцільність вживання червоної та зеленої водорості у еко-напоях та штучних леббургерах.

Цікаво було послухати про те, що боротьба проти марнотратства у споживанні привела до деяких інтригуючих вирішень проблеми з упаковкою - просто з'їжте її. У 2012 році Девід Едвардс відкрив WikiCells - компанію, яка виготовляє їстівне пакування для фруктових соків, кави, морозива та інших продуктів. За своїм дизайном така продукція нагадує шматочок фрукта. Пакування складається з м'якої їстівної шкірки (це натуральні харчові елементи, які утримуються разом харчовими іонами), вкладеної у захисний шар, який теж є їстівним, або, принаймні, здатним біологічно розкладатися. Мембрани пакування є не тільки більш дружніми до довкілля ніж пластик, а ще й смачними.

Вражаючими були факти щодо перспектив розвитку ГМО-технологій, які можуть збільшити врожайність сільськогосподарських культур і зменшити глобальне недоїдання. Проте, як зазначили студенти, доля ГМО-їжі дуже спірна.

Жваві дискусії викликала інформація щодо експериментів у галузі космічних харчових технологій та можливостей спробувати себе у якості кухаря на Марсі.

Звичайно, роздуми про те, що може їсти людина у майбутньому здаються трохи футуристичним. Оскільки зміни на Землі відбуваються швидше, ніж ми встигаємо це зрозуміти, ми повинні пам'ятати, що
We are what we eat
We don't know what we eat
We should know what we eat
We should learn what we will eat

 

Фото:

 

Переглядів: 56 | Додав: vshadm1005 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0